Zawijańce

866 obejrzeń

Jeśli masz w domu chleb tostowy to dobrze się składa 😀

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 50 g twarogu półtłustego
  • 40 g jogurtu naturalnego
  •  1 banan ( u mnie 100 g )
  • jajko L
  • 50 ml mleka

Odkrajamy skórkę chleba tostowego i rozwałkowujemy każdą kromkę. Smarujemy je twarogiem wymieszanym z jogurtem, kładziemy paseczek banana i zawijamy tosty ( należy mocno docisnąć, żeby się nie rozwinęły) Kromki moczymy w jajku rozmieszanym z mlekiem. Rozpuszczamy na patelni odrobinę oleju ( u mnie kokosowy – może być rzepakowy/ oliwa z oliwek) i smażymy tosty z każdej strony 🙂

Gotowe zawijańce polałam sosem orzechowym ( do 25 g masła orzechowego dodałam odrobinę wody, szczyptę gorzkiego kakao i porządnie wymieszałam)

1 zawijaniec ( z 6): 105 kcl 6b 2t 16

Smacznego! 🙂