Wuzetka z owocami

2099 obejrzeń

Heja!:) Gdyby w cukierni rozdawali takie ciacho, pogardziłbyś? Wątpię:) A gdyby stało u Ciebie na blacie, tylko w zdrowszej wersji ? Tylko spokojnie, nie trzeba jeść całego od razu !!! 😀 Zresztą chyba byś nie podołał ;>

Składniki na:

1/Biszkopt

  • 300g mąki ryżowej od PureRein ( można zastąpić gryczaną)
  • 30g odżywki białkowej WPC od KFD Nutrition o smaku ciasteczka czekoladowego -mój ulubiony! / można zastąpić słodem
  • 50g ksylitolu/ erytrytolu
  • 60g oleju kokosowego nierafinowego/ rafinowanego
  • 350ml mleka bez laktozy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10g kakao

 

2/Krem

  • puszka mleczka kokosowego ( stała część)
  • ksylitol – wedle uznania

 

W misce mieszamy suche składniki. Do tego dodajemy mokre ( olej należy roztopić) i mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy ( u mnie 18 cm) i pieczemy przez 35 minut w 180 stopniach, tryb góra- dół. Po wystygnięciu, kroimy biszkopt na pół. Na spód kładziemy część ubitego mleczka kokosowego ( podczas ubijania dodawaj stopniowo ksylitol, by mleczko było słodsze) i warstwę powideł/ dżemu/ marmolady ( u mnie z czarnych porzeczek od Babuni), delikatnie nakładamy na to drugi biszkopt. Wierzch  udekorowałam tak samo:)

1 kawałek z 8 ( bez owoców) : 336 kcal 7b 18t 40w

14151996_1266057763406443_1251440496_o

Smacznego! 🙂

Inspiracja: http://www.weganka.com/