Snickersowy tort naleśnikowy

629 obejrzeń

Komu ślinka pociekła, komu? 😀 Co ja uwielbiam te FIT smakołyki!:)

Składniki:

  • 120 g mąki ryżowej (PureRein) / można zastąpić orkiszową/ jaglaną/ zmieloną kaszą jaglaną
  • 60 g płatków owsianych górskich
  • 40 g skrobi ziemniaczanej
  • 4 duże jajka
  • 40 g ksylitolu
  • 200 ml mleka 1,5 %

miarka odżywki białkowej wpc 80 o smaku baton karmelowy- czekoladowy ( KFD ), opcjonalnie, można pominąć

Płatki owsiane mielimy. Wsypujemy „mąki” do większego naczynia, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy blenderem do otrzymania gładkiego ciasta ( uwaga! ciasto będzie rzadkie)

Smażymy z obu stron. Na każdego naleśnika z osobna nakładamy dżem:) Na końcu posypałam tort zmielonym ksylitolem.

1 kawałek/naleśnik ( z 12, bez dodatków w postaci dżemu i zmielonego ksylitolu) : 119 kcal 7b 3t 18w

Smacznego!:)

Źródło przepisu: mojewypieki.com