Placuszki twarogowe

477 obejrze艅

Rozp艂ywaj膮 si臋 w ustach! 馃檪

Sk艂adniki:

  • 250 g p贸艂t艂ustego twarogu
  • 2 jajka L
  • 40 g ksylitolu
  • 聽1 cukier wanilinowy
  • 60 g jogurtu naturalnego g臋stego
  • 60 g m膮ki ry偶owej
  • 60 g m膮ki kukurydzianej聽PureRein
  • szczypta soli
  • p艂aska 艂y偶eczka sody oczyszczonej
  • olej kokosowy do g艂臋bokiego sma偶enia

Ser rozgniatamy. Jajka roztrzepujemy z ksylitolem i cukrem. Do jajek dodajemy twar贸g i jogurt. Mieszamy. Nast臋pnie wsypujemy m膮ki, sod臋 i s贸l, ponownie mieszamy. UWAGA! Ciasto b臋dzie klei艂o si臋 do r膮k, ale nie dosypujemy m膮ki, wystarczy nak艂ada膰 ciasto wilgotnymi d艂o艅mi. Rozgrzewamy olej na patelni. Z ciasta formujemy ma艂e placuszki albo nak艂adamy ciasto 艂y偶k膮 je艣li chcemy usma偶y膰 wi臋ksze placki i tym samym sta膰 kr贸cej przy garach 馃榾

Placki sma偶ymy z obydwu stron i koniecznie po usma偶eniu k艂adziemy ja na papierowy r臋cznik, w celu ods膮czenia nadmiaru t艂uszczu.

Gotowe placki pola艂am rozpuszczon膮 gorzk膮 czekolad膮:)

1 placek ( z 12 ) : 89 kcal 6b 2t 13w

Smacznego! 馃檪

RECENZJE FITek (Podopiecznych)