Mus czekoladowy

1469 obejrze艅

Wystarczy jedna 艂y偶eczka i znajdziecie si臋 w niebie 馃榾

Sk艂adniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady (70%)
  • 3 jajka L
  • 25 g zmielonego ksylitolu (PureRein)
  • 25 g mas艂a

Czekolad臋 rozpuszczamy w k膮pieli wodnej. Gdy si臋 rozpu艣ci, dodajemy mas艂o i energicznie mieszamy, a偶 sk艂adniki si臋 po艂膮cz膮. Odstawiamy do wystudzenia, co jaki艣 czas mieszaj膮c. Oddzielamy 偶贸艂tka od bia艂ek. Bia艂ka ubijamy, pod koniec dodajemy stopniowo ” cukier puder”. 呕贸艂tka pojedynczo dodajemy do masy czekoladowej聽i po ka偶dym dok艂adnie wszystko mieszamy. Do ubitych bia艂ek stopniowo dodajemy mas臋 聽i delikatnie mieszamy do po艂膮czenia. Przek艂adamy do naczy艅 i wk艂adamy do lod贸wki:)

1 porcja ( ok. 100 g, z 3) 327 kcal 10 b 23t 23w

Smacznego!:)

Przepis:聽http://feed-me-better.blogspot.com/