Kopytka z sosem porzeczkowym

886 obejrzeń

Nadal nie wiesz co zjeść dzisiaj na obiad? ;> #omnoomomom Palce lizać!

Składniki:

  • twaróg chudy 200 g
  • 90 g mąki ryżowej (można zastąpić inną)
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 1 jajko L
  • szczypta soli
  • 100 g czerwonych porzeczek
  • 5 g ksylitolu

Twaróg mieszamy z jajkiem, solą, mąkami. Masę formujemy w wałek i kroimy pod kątem. Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku, do momentu kiedy wypłyną na powierzchnię. Ugotowane kopytka podsmażamy na oleju kokosowym.

Porzeczki rozgniatamy i mieszamy z ksylitolem.

1 kopytko wraz z owocami ( z 18) : 40 kcal 3b 0t 7w

Smacznego!:)

Produkty użyte w przepisie pochodzą ze sklepu PureRein