Jabłka z nadzieniem

343 obejrzeń

Uwielbiam jabłka, zwłaszcza na ciepło <3 Jeśli Ty również, koniecznie musisz sprawdzić ten przepis 🙂

  • 2 jabłka
  • 45 g płatków owsianych górskich PureRein
  • 20 g suszonej żurawiny
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka soku z z cytryny
  • 2 orzechy włoskie
  • syrop z agawy/ ksylitol

Ścinamy wierzch jabłek, wycinamy środek. Mieszamy płatki z pokrojoną żurawiną, cynamonem i sokiem z cytryny. Wkładamy masę do środka, kładziemy pokrojone orzechy,polewamy syropem/ posypujemy słodem i przykrywamy odkrojoną „pokrywką” . Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut:)

Smacznego! 🙂

Przepis: kwestiasmaku.com