Jabłecznik

1159 obejrzeń

Składniki :

– 40g kaszy jaglanej od purerein,

– 40g mąki kokosowej,

– 10g wiórek kokosowych,

– 2 białka jaj,

-240g pokrojonych w kostkę jabłek,cynamon,

– 5g oleju kokosowego rozpuszczonego.

Gotujemy kaszę. Mąkę kokosową blendujemy z białkami,olejem i kilkoma łyżkami wody. Wykładamy tym natłuszczoną foremkę (połowa keksówki 20×7) i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.Na to nakładamy zblendowaną na gładko kaszę z cynamonem. Jabłka podsmażamy na patelni,aż staną się suche, dodajemy do nich cynamon,mieszamy i układamy na kaszy jaglanej. Całość pieczemy jeszcze przez 20 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu schładzamy w lodówce.

A później wcinamy aż się uszy trzęsą !

Inspiracja: annacooksandtravels

  • Kamila Birus

    Za oknem szaro buro i ponuro, a ja siedzę popołudniu sama w domciu -no może nie taka znowu sama bo towarzyszą mi katar i gorączka- i tak sobie myślę, jakby tu sobie humor poprawić i już mam! Piekę jabłecznik! 😀 Przepis wydaje się super prosty, a wszystkie potrzebne składniki mam w domu, więc raz dwa trzy ;3

    • fitsweets

      Kochana, koniecznie pochwal się swoim wypiekiem! :* i życzę dużo zdrowia:)