Deser z ziemniaka

1325 obejrze艅

Po艂膮czenie smaku czekoladowego z bez膮 – mniam! 馃檪

Sk艂adniki (na dwie porcje) :

  • 230 g batat贸w
  • 艂y偶ka gorzkiego kakao
  • 聽艂y偶eczka cynamonu
  • 2 艂y偶ki syropu z agawy (mo偶na zast膮pi膰 miodem/ ksylitolem)
  • 2 bia艂ka jaj
  • 50 g ksylitolu聽PureRein

Batata obieramy, kroimy na mniejsze kawa艂ki i gotujemy, a偶 zrobi si臋 mi臋kki. Gdy wystygnie, blendujemy go z dodatkiem kakao, cynamonu i s艂odu.

Bia艂ka ubijamy na sztywn膮 pian臋. Podczas ubijania stopniowo dodajemy ksylitol. Wyk艂adamy gotow膮 mas臋 na papier do pieczenia i pieczemy w 150 stopniach (tryb g贸ra- d贸艂) przez 30-35 minut.

Do naczynia przek艂adamy warstw臋 czekoladowa oraz bez臋:) Deser gotowy:)

Smacznego! 馃檪

RECENZJE FITEK