Czekoladowa bomba

1610 obejrzeń

Tylko dla zawodowc├│w w szamaniu czekolady ­čśë

Składniki:

  • 2 gorzkie czekolady 70% po 100g
  • 130 g oleju kokosowego┬áPureRein
  • 40 g mas┼éa
  • 70 g ksylitolu
  • 2 jajka L
  • aromat waniliowy
  • 130 g m─ůki ry┼╝owej ( mo┼╝na zast─ůpi─ç orkiszow─ů/ owsian─ů)
  • miarka od┼╝ywki premium wpc 80 o smaku czekolady┬áKFD
  • 15 g kakao
  • szczypta soli

 

Jedn─ů czekolad─Ö rozpuszczamy, drug─ů kroimy na ma┼ée kawa┼éki.

Do miski wlewamy rozpuszczony olej kokosowy, ┬ádodajemy mi─Ökkie mas┼éo, ksylitol, jajka, kilka kropel aromatu i wszystko mieszamy przy pomocy trzepaczki, do po┼é─ůczenia sk┼éadnik├│w.

W drugiej misce mieszamy rozpuszczon─ů czekolad─Ö, m─ůk─Ö, kakao oraz s├│l. R├│wnie┼╝ mieszamy trzepaczk─ů. ┼ü─ůczymy zawarto┼Ť─ç dw├│ch misiek delikatnie mieszaj─ůc mas─Ö sylikonow─ů ┼éopatk─ů/ ┼éy┼╝k─ů. Dodajemy pokrojon─ů czekolad─Ö. Mas─Ö wylewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.

1 porcja ( z 18): 189 kcal 4b 13t 14w

1 kawałek ze zdjęcia: 378 kcal 8b 26t 28w

Smacznego!:)