Budyniowa rozpusta

1178 obejrzeń

Totalne niebo w gębie!:)

Składniki na spód:

  • 100 g mąki kokosowej PureRein
  • 3 jajka L
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki mieszamy. Dzielimy na dwie części. Jedną wyklejamy spód tortownicy ( wyłożony papierem do pieczenia, średnica 18 cm), drugą wkładamy do zamrażarki. Spód pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach (tryb góra- dół)

Masa:

  • 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
  • 4 łyżki ksylitolu PureRein
  • 200 g porzeczek
  • 3 łyżki żelatyny

 

Budyń przygotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( ja użyłam 0,5 l mleka + 0,5 l wody), słodzimy  np.  ksylitolem. Gotowy budyń przekładamy do blendera, dodajemy porzeczki i miksujemy ( w razie potrzeby należy dosłodzić) Wlewamy rozpuszczoną żelatynę i blendujemy. Ciasto wkładamy do lodówki ( najlepiej na całą noc) Gdy budyń zacznie tężeć posypujemy resztą „spodu”, która będzie stanowiła kruszonkę. Przed podaniem posypujemy zmielonym ksylitolem.

Smacznego!:)

1 porcja ( z 12) : 122 kcal 4b 7t 13w