Bounty

1666 obejrzeń

Do 200 ml mleczka kokosowego dodaj 100g wiórek kokosowych, 2 łyżki mąki kokosowej od purerein ( albo zastąp dodatkowymi 100g wiórków kokosowych), 3 łyżki oleju kokosowego i łyżkę miodu. Wszystko ze sobą wymieszaj. Przelej do plastikowego pudełka, wstaw do zamrażarki. Jak masa będzie sztywna wylej na nią roztopioną gorzką czekoladę 90% i z powrotem do zamrażarki.

Inspiracja: @joanna_paukszto

  • Kamila Birus

    Przepis mega prosty, a jak obiecująco wyglądają! aż ślinka leci ;3 mam jednak bardzo techniczne pytanie – niby oczywiste, a jednak budzi to moje wątpliwości – jemy bounty prosto z zamrażarki, czy wyciągamy i odmrażamy w lodówce? tylko czy wtedy cała konstrukcja się nie rozpadnie? 😀

    • fitsweets

      Można odmrozić w lodówce albo w temperaturze pokojowej 🙂 i nie, nie rozpadnie się:) to jest bardzo zbita masa:)

      • Kamila Birus

        zrobiłam! wyszło przepyszne ;3 niestety zniknęło z talerza taak szybko, że nawet nie zdążyłam pstryknąć fotki ;c 😛 😀